Mariëlla Erkens

Mariëlla Erkens is geboren in Haarlem. Zij maakte al op vierjarige leeftijd haar eerste schilderij en verklaarde stante pede dat ze later kunstenaar zou worden.

In 1979 ging ze naar de Koninklijke Academie voor Beeldende Kunsten in Den Haag, maar daar kon ze haar draai niet vinden; het was haar te klassiek. Al snel stapte ze dan ook over naar de Rietveld Kunstacademie in Amsterdam. Daar koos ze de richting vrije grafiek en schilderen. Een aantal jaren later trok ze naar Australië en Azië voor een jaar om meer levenservaring op te doen en inspiratie. Bij terugkomst huurde ze een atelier en toog full-time aan het schilderen. Vervolgens exposeerde ze bij Galerie de Suite en bij Galerie Kunsthaar in Amsterdam.

Het leven als kunstschilder bleek haar toch te eenzaam, dus solliciteerde ze naar de functie van junior Art Director bij reclame bureau Ogilvy&Mather in Amsterdam en werd aangenomen. Pas in 1996 had ze weer een tentoonstelling in Nice, bij Art Expo. Om nog meer uit het leven te halen vertrok ze in 1998 voor een wereldreis die uiteindelijk 10 jaar zou duren.

Sinds 2016 legt ze zich toe op conceptuele fotografie onder de noemer#KLOS. #EDIMZ#Kunst Ligt Op Straat #Elke Dag Iets Moois Zien.

Ze laat zich minimaal een keer per dag inspireren en verrassen door een onverwacht beeld dat in het oog springt. Meestal is dat buiten, maar soms ook binnen. Ze gaat er niet naar op zoek, het beeld zoekt haar. Ze staat er aandachtig bij stil, kijkt en legt het vast met haar telefoon. Thuisgekomen gaat ze met de foto aan de slag. Niet met de fotoshop, er wordt niets weggepoetst, maar ze benadrukt wel in het beeld datgene wat haar in het oog sprong.

Dat kan door middel van uitsnede zijn, of een aanpassing van de belichting of de kleuren. Vervolgens geeft ze het beeld de titel die het beste weergeeft wat ze er in ziet en plaatst ze op Social Media en haar website. Mariëlla Erkens woont en werkt in Amsterdam.